Sayang nak masak apa hari ini? Mesti best punyalah kalini.

Masak sendiri hubungan rumah tangga & kesihatan keluarga terjamin.

“Isteri saya sering memberikan alasan penat, tiada masa untuk memasak bila berada dirumah. Susah sangatkah memasak? Tak wujudkah resepi yang mudah yang boleh di ikut oleh isteri saya. Saya dan anak-anak rasanya dah bosan makan lauk-pauk ‘tunjuk’.

“Nak masak apa hari ini?” tanya suami.
“Kite beli ajelah kat kedai depan tu”, balas isteri.

[sociallocker id=”6742″]

Well well well.. ini common issue yang boleh kita sendiri tahu memang terjadi dan bermain di minda kaum suami secara umumnya bila kedua-dua belah pihak berada di rumah ketika hujung minggu.

Salah seorang kaum bapa telah meng’email’kan kepada kami berkongsi buah fikiran dan mencadangkan laman-laman yang menyiarkan resepi-resepi yang boleh di aplikasi oleh kaum-kaum isteri semua.

masak apa hari ini 3

Usahkan nak memenuhi permintaan beliau yang seorang ni, alang-alang menyeluk pekasam, admin rasa terpanggil untuk bantu juga audien-audien petua ibu dari kalangan kaum suami semua sekali.

Kesian cik abang nak makan air tangan sayang, punyalah tinggi ego seorang suami tapi nak makan air tangan isteri juga.

Punyalah hebat kuasa penangan seorang isteri.

So.. nak masak apa hari ini?

 

Pelbagai jenis resepi yang mudah dimasak, tidak rumit, amalan menu sunnah (makanan yang berasal dari laut tidak akan dicampurkan sekali dengan makanan yang berasal dari daratan).

Berkhasiat, tidak menggunakan msg secara terang-terangan, ada beberapa menu sahaja yang menggunakan kiub pati ayam (msg indirect).

Bukan kaum isteri saja boleh masak, silap-silap kaum suami pun terkinja nak join sekaki sebabnya, menunya agak premium ada yang dirembat terus melalui kenalan-kenalan chef chef hotel & restoran-restoran terkenal.

Kemon beb, korang nak makan sedap dan menyihatkan.
Pernah makan di hotel kan? Macam mana rasa?

Bayangkan menu tu berada di meja makan di rumah. Tidak kiralah samada suami atau isteri yang masak.

Eventho firstime isteri masak, tapi rasa barai, cik suami pun angguk jelah cakap je sedap. Lama-lama nanti ok lah tu.

Masak dari hati ye, baruah sedap ori, bukan pakai penyedap tiruan.

masak apa hari ini 2

Pastinya hubungan rumahtangga bertambah erat, kasih sayang bertambah rapat, perasaan ceria selalu.

Ehh.. panjang sangat intro admin. Mana webnye? Admin mendoakan semoga dengan sedikit review ini, dapatlah admin beramal jariah untuk membantu sahabat-sahabat netizen semua beroleh kebahagiaan hubungan rumahtangga. Amin 🙂

Selamat datang ke resepiasia.com

Sekian terima kasih.

[/sociallocker]

Nota comolot : Apa pandangan anda, mohon kongsikan diruang komen fb atau blog dibawah. Sharekan petua ibu kepada rakan-rakan anda juga 🙂

 

You might also like
Leave A Reply
Amaran:
Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Your email address will not be published.