Jenis Kain Mikrofiber Yang Murah Tapi Berkesan Bersihkan Kotoran, Pilihan Selain Beli Kain Lap Kayangan.

Jenis Kain Mikrofiber Yang Murah Tapi Berkesan Bersihkan Kotoran, Pilihan Selain Beli Kain Lap Kayangan. | Ramai yang teringin nak menggunakan kain lap kayangan yang boleh tahan mahal harganya. Kalau dilihat memang berguna dan berkesan untuk bersihkan kotoran di rumah.

Tapi yalah tak semua mampu membelinya. Bagi yang belum ada bajet sebenarnya ada beberapa kain mikrofiber yang boleh digunakan untuk kerja pembersihan di rumah dengan harga yang lebih murah.

Fungsinya mudah hilangkan kotoran, mudah serap air dan mudah dibersihkan.

Tiga kain mikrofiber ini antara yang direkomen oleh netizen untuk memudahkan kerja membersih di dapur terutamanya.

1. High Performance Kitchen Cloth Scoth Brite

Mudah untuk bersihkan dapur yang berminyak, tak perlu guna air. Harga RM11.90 sehelai. Selain itu juga kain untuk bersihkan debu, bilik air dengan harga yang berbeza.

2. Super Absorbent Kain Microfiber Dishwashing Kitchen Cloth

Kain Mikrofiber

Ramai yang puji kain lap ini cukup berguna di dapur, mudah sedap air dan kotoran dan mudah juga dibersihkan. Paling penting harganya murah. Boleh dapat dalam RM0.60 sen sehelai. Perlu diingat kain lap ini saiznya kecil saja. Ada jual di kedai Eco atau boleh beli online di Shoppe.

3. Ultrafine Kain Microfiber

Kain Mikrofiber

Katanya kain lap ini tak perlu guna produk pembersihan untuk bersihkan kotoran jadi jimat duit untuk beli produk lain. Harga RM19.

4. Cleaning sponge

Ini bukan kain tapi sejenis span. Berguna untuk bersihkan dinding berconteng karya anak. Boleh diberi di kedai Eco juga. Harga RM2.10.

Semoga bermanfaat.

Sumber: Facebook #kemasrumahwithhani

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.

one × four =