Home All Pengetahuan Am Tombol Pintu Terkunci Dari Dalam? Cuba Cara Ni

Tombol Pintu Terkunci Dari Dalam? Cuba Cara Ni

3570
1
Tombol Pintu Terkunci Dari Dalam? Cuba Cara Ni

Siapa yang tak panik apabila tombol pintu terkunci dari dalam secara tiba-tiba? Nak pula kalau ruang bilik tersebut sempit dan kurang pengudaraan memang boleh jadi cepat panik! Yang ada pengalaman seperti ini pasti serik dibuatnya.

Jika pintu itu kebal dan keras, sukar juga nak dipecahkan pintu tersebut. Akhirnya, tunggu ada yang datang beri pertolongan sajalah.

Dahulu ada kisah seorang pak cik ini terkunci dalam bilik air apabila tombol pintu tiba-tiba terkunci dari dalam. Sudahnya, pak cik yang tinggal seorang itu dapat keluar selepas dua hari.

BACA JUGA: Mak-Mak Yang Terlalu Risau Tak Dapat Kemas Rumah Boleh Kena Panic Attack, Hati-Hati Ya!

Dia bernasib baik, apabila ada pemuda lalu belakang tandas rumahnya dan dia menjerit minta pertolongan. Pemuda tersebut menelefon pihak bomba dan akhirnya diselamatkan. Bahaya kan?

Rusyaidi Husni Abdul Latib di laman Facebook miliknya berkongsikan tips bagaimana nak buat jika tombol pintu terkunci. Harap, ia dapat membantu anda semua.

tombol pintu terkuncitombol pintu terkunci

Kalau cara ni berkesan jangan pula di biarkan sahaja tombol pintu terkunci tu kalau boleh tukarkan segera pada yang baru. Bukan apa risau kalau terkena pada anak kecil yang tak tahu nak buat apa.

BACA JUGA: Defect Liability Period Pemilik Boleh Tuntut Pemaju Betulkan Kecacatan Rumah Selepas Terima Kunci

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Amaran:
Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Please enter your comment!
Please enter your name here