Wanita Ini Jelaskan Betapa Pentingnya Seorang Wanita Untuk Kekal Rapat Dengan Kawan Perempuannya Walaupun Setelah Bernikah

Aku merasakan betapa pentingnya untuk seorang perempuan itu untuk kekal berhubungan rapat dengan kawan-kawan perempuannya yang lain walaupun dia telah berkahwin.

Walaupun sesibuk mana pun, cuba luangkan masa untuk tanyakan khabar, takpun tukar gosip sesama member kau yg dulu. Bridesmaids kau yg dulu tu apa khabar entah semuanya? Haha.

It’s Never Too Late

Entah-Entah dah berbulan taktau khabar berita. Okelah berbulan. Kalau bertahun? It’s never too late, babe. Kau gi tanya khabar dia sekarang.

Point aku, we don’t know what will happen in the future. Kalau sesuatu jadi, perempuan sangat perlukan emotionally/spiritually support. Ini gunanya kalau kau maintain kekalkan hubungan friendship dengan kawan-kawan  perempuan.

I have seen few people who had problem in marriages. Having girlfriends through those hard times really helped them lot. Seriously lot. At least in term of moral support.

Kau Susah Aku Tolong, Aku Susah Kau Pulak Tolong

Aku impress gila tengok ada a few women I have known, walaupun anak-anak dah besar panjang, and they have their own family and life, but their friendship with their girlfriends is very close. It’s like they go through thick and thin together. Kau susah aku tolong, aku susah kau pulak tolong. That kind of friendship.

Aku kurang sikit nak percaya dengan manusia macam ni.

kawan baik, dah kahwin jangan lupa kawan baik, jangan lupa kawan, hubungi kawan baik, jangan berpura-pura rindu, hormati kawan, kawan tolong kawan

Sesetengah perempuan, dekat gambar-gambar facebook/instagram bff bukan main komen rindu. Bila reply tak berbalas. Hurmm.

Kawan, kalau kau betul rindu kawan kau, mohon jangan setakat berbasa-basi di alam maya tontonan awam. Mesej dia terus. Personal. Makanya kau akan terus berborak panjang. Dan mungkin akan membawa kepada perjumpaan di luar. Ini baru betul rindu.

Because I have this notion; social medias are full with fake people. Jadinya, jangan termasuk golongan fake.

Small effort is all what we needed.

“Don’t ever lose touch with your girlfriends, sweetheart. The older you get, the more you’ll need them.” – Why women need their girlfriends; Huffpost. (To read the article see in comments)

It’s okay if people change. Just find new people. Make new friends. People come and go.

Yang penting you have your own circle of reliable friends.

You are lucky if you already have one. Because you know who you can rely on to if you have a problem.
Cherish them, please.
🙂

Take care, ladies.
Only women understand women.

Sumber/Foto : Hanis Hafizah

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. TQ

Komen Anda...

Add Comment