Khas Buat Yang Bergelar Isteri. Bacalah Doa Pengasih Ini Supaya Suami Makin Sayang

Khas Buat Yang Bergelar Isteri. Bacalah Doa Pengasih Ini Supaya Suami Makin Sayang | Setiap wanita pasti ingin dicintai oleh suaminya. Anda juga kan? Selain berusaha secara lahir dengan selalu tampil cantik di depannya dan juga bersikap yang baik, ada juga usaha batinnya yang harus anda lakukan, yaitu dengan doa.

Apa doa yang harus dibaca agar selalu dicintai dan disayang suami? Membaca Surah al-Insyirah atau Alam Nasyroh. Tata caranya adalah :

Bacalah surat ini setiap habis sholat fardhu. Niatkan ketika membacanya agar selalu disayang suami. Setelah selesai membaca, tiupkan ke telapak tangan dan usapkan ke muka kita. Inilah amalan doa pengasih yang ramai pasangan terlepas pandang:

Doa Pengasih, doa pengasih suami isteri, doa suami isteri, doa kebahagian suami isteri, doa disayangi suami
Doa Pengasih Agar Selalu Dicintai Dan Disayang Suami

Terjemahan ayat:

Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah, lagi Maha Penyayang.

1: Bukankah Kami telah melapangkan dadamu (Muhammad)?
2: Dan Kami pun telah menurunkan beban darimu.
3: Yang memberatkan tanggunganmu,

4: Dan Kami tinggikan sebutan (nama) mu bagimu.
5: Maka Sesungguhnya bersama kesulitan ada kemudahan.
6: Sesungguhnya bersama kesulitan ada kemudahan.

7: Maka apabila kamu telah selesai (dari sesuatu urusan), tetaplah bekerja keras (untuk urusan yg lain).
8: Dan hanya kepada Tuhanmulah kamu berharap.

Selain untuk tujuan diatas, Surah al-Insyirah ini memiliki fadhilah lain, diantaranya:

Sabda nabi:

‘Barangsiapa membaca surat Alam Nasyrah seperti ia mendatangi aku dan aku mengambil kesempatan maka menjadi satu kelapangan darinya.
Barangsiapa biasa membaca surat Alam Nasyrah selesai mengerjakan shalat fardhu, niscaya Allah mempermudah urusannya dan dimudahkan segala keperluannya dan dimudahkan rezekinya.

Siapa yang membaca surat ini niscaya Allah turut melapangkan dadanya dan Yusuf dari segala kesulitan dalam segala urusan. Dihilangkan segala sifat kesal, jemu dan mendatangkan rajin dalam menunaikan.

Barang siapa membaca surat ini 9 kali sesudah solat fardhu niscaya Allah akan menjauhkan darinya kesempitan hidup dan dimudahkan rezeki dalam segala urusan.

Semoga dengan doa pengasih tersebut diatas anda semakin disayang dan dicintai oleh suami, dan keluarga anda menjadi keluarga yang penuh dengan sakinah, mawaddah, wa rahmah.

BACA JUGA: 5 Tip Pulihkan Konflik Suami Isteri Tanpa Luahkan Pada Umum

You might also like
2 Comments
  1. […] BACA JUGA: Khas Buat Yang Bergelar Isteri. Bacalah Doa Pengasih Ini Supaya Suami Makin Sayang […]

Leave A Reply
Amaran:
Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Your email address will not be published.