Nak Serba Serbi Cantik? Ambil Makanan Ini Masa Sarapan

Makanan dibawah ini sesuai masa bulan puasa dan dimakan waktu sahur. Haa kalau korang makan nasi pun tak kenyang, cuba resipi bawah ni. InsyaAllah boleh tahan sampai berbuka nanti disamping menjadi makanan suplemen harian untuk cantik, jelita, dan kurus…

 

Screen-Shot-2017-05-31-at-12-10-48-PM.png

Hanya perlukan Chia seed yang boleh dibeli di pasaraya. kurma 3 biji dan air kosong dalam 250 ml.

Caranya :

Siat-siatkan kurma tu jadi keping kecik kecik. Masukkan dalam air. Rendam sekali ngan biji kurma tu. Jangan buang plak.

Masukkan Chia Seed dalam anggaran 10gram.

Kacau bagi rata chia seed tu. Supaya tak bergentel. Nak senang tutup je tupperware tu dan goncang bagi dia berenang-renang secara solo. Ok dah siap. Simpan dalam fridge.

Sedia untuk bekfes dan muda jelita. Biji kurma sila buang ye. Jangan telan pulak. Bukan awet muda dah. Jadi lain plak kang. Haruuuuuu

P/s : get ready untuk singkirkan lemak-lemak yang bertapa masa dinner semalam. Padukan dengan sapuan losyen kurus sejuk #SecretCorrea taw.

Screen-Shot-2017-05-31-at-12-09-47-PM.png

Screen-Shot-2017-05-31-at-12-09-55-PM.png

Screen-Shot-2017-05-31-at-12-10-06-PM.png

Screen-Shot-2017-05-31-at-12-10-12-PM.png

Screen-Shot-2017-05-31-at-12-10-18-PM.png

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. TQ

Komen Anda...

Add Comment