Isteri Boleh Terima Suami Tak Handsome & Tak Kaya. Tapi Jangan Buruk Perangai

Isteri Boleh Terima Suami Tak Handsome & Tak Kaya. Tapi Jangan Buruk Perangai | Suami handsome atau kaya jatuh nombor dua bagi isteri, paling penting jangan perangai buruk. Sebaliknya suaminya yang baik perangainya, sentiasa mahu berubah dan rajin mencari rezeki adalah lelaki-lelaki yang dicari seorang isteri.

Paling penting perangai jangan buruk, kalau kaya tapi perangai masyallah pasti hidup rumah tangga porak peranda. Apatah lagi suami jenis tak nak berubah perangai, lagilah makan hati berulam jantung.

Ikuti perkongsian Firdaus Shakirin dan fahami yang dia cuba sampaikan :

suami tak hensem

“Suami Tak handsome tak apa, janji kaya…”

Orang perempuan ini, dia boleh bersuamikan lelaki yang tak kaya, tak handsome asalkan dia TAK BURUK PERANGAI…

Rupa paras ini, kejadian Allah SWT, memang fitrah macam itu, tak boleh nak ubah… Kaya dan miskin ini pula, rezeki masing-masing, bergantung kepada usaha…

Perangai Buruk Tak Nak Berubah

Tapi kalau perangai buruk, tak nak ubah. Selepas itu, tak nak sedar, asyik rasa diri itu betul dan ok sentiasa, ego melangit.

Maka tidak ada perempuan yang boleh tahan dengan lelaki yang ada perangai macam ini sebabnya, ianya adalah perkara dan sifat yang kita boleh kawal dengan sendirinya asal ada kemahuan…

Sebenarnya Perangai Boleh Berubah

Kita boleh berubah menjadi lebih baik lagi…

Bagi yang telah berubah, tahniah… Isteri dapat memilih untuk terus kekal dengan suami yang sentiasa ada rasa hendak jadi lebih baik… Tapi bagi yang tak nak berubah, nak kekal dalam perangai buruk itu, maka kemungkinan untuk ditinggalkan itu tetap ada…

Suami Tak handsome tak apa, tak kaya pun tak apalah, asal perangai TAK BURUK…

Rupa paras, wang ringgit bukanlah keutamaan wanita mencari pendamping hidup. Bagi isteri, memadai suami menghormati dirinya, rajin berusaha mencari rezeki untuk keluarga dan baik perangainya. Lelaki begini barulah “mahal” di mata isteri. Betul tak?

BACA JUGA: Hari-Hari Hadap Suami Pemalas Boleh Buat Isteri Lebih Cepat Mati?

You might also like
3 Comments
  1. […] BACA JUGA :Isteri Boleh Terima Suami Tak Handsome & Tak Kaya. Tapi Jangan Buruk Perangai […]

  2. […] BACA JUGA: Isteri Boleh Terima Suami Tak Handsome & Tak Kaya. Tapi Jangan Buruk Perangai […]

  3. […] BACA JUGA : Isteri Boleh Terima Suami Tak Handsome & Tak Kaya. Tapi Jangan Buruk Perangai […]

Leave A Reply
Amaran:
Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Your email address will not be published.