Mata Rabun Tapi Tak Nak Pakai Cermin Mata? Tanaman Ajaib Ini Akan Pulihkan Mata Anda Ke Normal Kembali !!

Mata Rabun Tapi Tak Mahu Pakai Cermin Mata? Tanaman Ajaib Ini Akan Pulihkan Mata Anda Ke Normal Kembali !! | Setiap tahun, lebih dari 30% penduduk Malaysia mengalami mata rabun atau myopia. Adakah anda salah seorang dari statistik ini?

Jika ya, pasti awalnya kamu berfikiran untuk menggunakan kacamata sebagai bantuan penglihatan. Jika kita berjumpa doktor pakar mata, kebanyakan doktor pasti menyarankan menggunakan kacamata.

mata rabun

Sebelum anda mengeluarkan dana untuk membuat cermin mata atau berjumpa doktor pakar mata, anda boleh mencuba cara baru menggunakan tumbuhan yang dapat meningkatkan ketajaman penglihatan mata anda secara natural.

kaussar banner 2

Tapi, sebelum itu anda perlu membuat ujian mata bagi memastikan tahap kesihatan mata anda.

Tanaman yang kami maksudkan ialah pokok lidah buaya. Lidah buaya mengandungi vitamin A, C, mineral, protein, dan lain-lain yang bagus untuk kesihatan mata bahkan untuk mata orang tua yang umurnya sudah lebih dari 70 tahun. Lidah buaya juga banyak digunakan untuk perawatan rambut dan juga kecantikan kulit.

Perlu diingat juga, memakai kacamata hanya membantu penglihatan kamu saja tanpa mengubati mata kamu yang rabun, jadi mata rabun kamu tetap dalam masalah penglihatan yang sama. Dan masalahnya akan bertambah buruk jika kamu tidak mengetahui punca permasalahan tersebut.

Ini bahan yang diperlukan untuk mengubati mata rabun:

  • 100 gram jus lidah buaya (lidah buaya harus dicuci bersih dengan air dingin dan dibuang durinya)
  • 500 gram kacang kenari (walnut) yang sudah ditumbuk
  • 300 gram madu
  • 2-3 buah lemon

Cara pembuatannya sebagai berikut:

  1. Cuci dulu semua bahan-bahannya
  2. Buat dulu jus lidah buaya dengan sukatan 100 gram
  3. Campurkan jus lidah buaya, walnut, madu, dan lemon yang sudah ditumbuk tadi ke dalam blender
  4. Blender hingga semuanya tercampur rata

Bagaimana cara pengambilannya? Minum sebanyak 3 kali sehari dengan sukatan 1 sudu makan sebelum makan. Pengambilan secara rutin selama 10 hari sampai penglihatan kamu dirasa sudah agak baik dan jangan lupa simpan ramuan ini di dalam peti ais.

Ramuan ini juga tidak hanya bermanfaat bagi kesihatan mata rabun, tapi juga bermanfaat untuk kesihatan tubuh kamu. Pastikan lidah buaya harus dari lidah buaya yang umurnya tidak lebih dari 3 tahun, kerana akan berbahaya bagi mereka yang mengidap penyakit TBC, kardiovaskular, kehamilan, dan penyakit lain.

Selamat Mencuba

p/s- Cara ini untuk mereka yang baru nak mata rabun dan masih power cermin mata rendah.

You might also like
1 Comment
  1. […] surgeri laser untuk rabun sememangnya berkesan tetapi harganya terlalu tinggi dan tidak semua orang mampu untuk mendapatkan […]

Leave A Reply
Amaran:
Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Your email address will not be published.