Home All Petua Kewangan Selalu Terguna Duit Bisnes? Sila Buat Tiga Tabung Ni Baru Nampak Untung...

Selalu Terguna Duit Bisnes? Sila Buat Tiga Tabung Ni Baru Nampak Untung Rugi!

675
0
Selalu Terguna Duit Bisnes? Sila Buat Tiga Tabung Ni Baru Nampak Untung Rugi!

Selalu Terguna Duit Bisnes? Sila Buat Tiga Tabung Ni Baru Nampak Untung Rugi!  | Dek kerana penat nak ‘makan gaji’, ramai buat keputusan untuk berniaga sahaja. Malah, ada juga yang terpaksa untuk membuat kerja sampingan dengan berniaga untuk tambah pendapatan keluarga.

Tapi, pernah periksa kembali tak cara pembahagian hasil duit bisnes tersebut? Duit hasil bisnes ni bukan sembarangan untuk diuruskan. Jika salah rentak, boleh menjerat kita balik tau!

Bagi yang sedang atau baru nak berjinak dalam perniagaan, yang masih lagi ragu-ragu dalam pembahagian wang untuk pulangan modal dan hasil jualan, jom lihat tip dari Mahura Ismail ni. Semoga perkongsian ini beri manfaat untuk anda semua. Duit Bisnes

TIP JAGA MODAL /  DUIT BISNES CARA SURI RUMAH

Bagi yang menjalankan perniagaan, wajib ada tiga tabung ini, iaitu tabung A, B dan C. Bila dapat hasil jualan, modal masukkan balik di dalam tabung A. Lebihan dari duit tadi dibahagikan kepada dua dan dimasukkan ke dalam tabung B dan C.

BACA JUGA: Baru Mula Berniaga? Ini Tip Asingkan Modal & Untung Elak Bisnes Lingkup Separuh Jalan

Setiap tabung mempunyai peranan yang berbeza

Tabung A : Tabung modal, dilarang sentuh kecuali untuk restok barang sahaja. Jika terrrr guna wajib ganti!

Tabung B : Tabung untung jualan. Sama juga seperti tabung A, dilarang sentuh kecuali untuk restok barang sahaja. Jika terrrr guna wajib ganti!

Tabung C : Gaji anda! Atau dikenali sebagai duit enjoy. Boleh decide nak amik seminggu sekali @ sebulan sekali..

Tak percaya buat la. Disiplin okeh.. Anda Akan dapat hasilnya. kemana duit bisnes anda.!

LEAVE A REPLY

Amaran:
Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Please enter your comment!
Please enter your name here