Rawatan Untuk Sakit Kerana Hasad Dengki, Disihir Atau Gangguan Jin. Dato’ Dr. Fatma El-Zahraa Kongsi Caranya

Rawatan Untuk Sakit Kerana Hasad Dengki, Disihir Atau Gangguan Jin. Dato’ Dr. Fatma El-Zahraa Kongsi Caranya | Semenjak awal kejadian manusia di atas muka bumi ini, hubungan manusia dan sihir sudah pun terbentuk. Ia lazimnya berpunca kerana dengki, cemburu, cinta atau sebagainya dengan bantuan perantara iaitu jin.

Meskipun kita hidup dalam zaman yang serba moden, tidak bermakna akan terlepas daripada menjadi mangsa sihir akibat perbuatan hasad orang lain.

Malah kadangkala, kita tak sangka ‘disihir’ pun hinggalah berlaku perkara-perkara ganjil atau penyakit misteri yang tak diketahui puncanya.

disihir

Tanda-Tanda Disihir

 • Pening kepala yang berpanjangan terutama pada waktu senja.
 • Mimpi yang menakutkan.
 • Sakit dada dan resah menjelang senja.
 • Sakit di dalam perut bagaikan dipulas urat perut atau terasa bagaikan ada benda yang bergerak di dalam tubuh dan sering terasa bagai ditusuk di perut.
 • Mula nampak alam ghaib.
 • Berlaku perkara yang pelik di sekitar umpamanya berbau kemenyan, hanyir, wangi dan sebagainya.
 • Menghidapi penyakit yang tidak diketahui puncanya oleh doktor.
 • Terdengar suara-suara yang memanggil namanya.
 • Pening atau pengsan apabila dibaca ayat ruqyah kepadanya.

Jika mengalami tanda-tanda di atas, apa yang akan anda lakukan? Jangan putus asa berikhtiar. Selain berubat dengan kaedah perawatan Islam, sebenarnya ada beberapa petua yang boleh diamalkan sendiri di rumah.

Perkongsian daripada Datin Amie Dato’ Radzuan sewaktu menghadiri Kelas Tafsir Al-Quran oleh Dato’ Dr. Fatma El-Zahraa ini baik untuk diamalkan bagi merawat penyakit akibat hasad mata, disihir, gangguan serta apa-apa penyakit yang sukar dirawat atau tiada penawarnya.

Cara-cara Merawat Sakit Hasad Dengki atau Disihir:

(a) Ambil sebekas air zamzam atau air biasa, isikan dalam satu jag besar dan bacakan ayat-ayat di bawah:

 1. Al-Fatihah 7x
 2. Ayat Kursi 7x
 3. 5 ayat pertama surah Al-Baqarah 7x
 4. Al-Kaafirun 7x
 5. Al-Ikhlas 7x
 6. Al-Falaq 7x
 7. An-Naas 7x

(b) Baca semua ayat di atas, tiup ke dalam air dan minum sedikit. Selebihnya curah ditubuh seperti mandi

(c) Amalkan pada waktu Subuh, Zohor dan Maghrib selama tiga hari berturut-turut. Bacaan ayat-ayat hendaklah dibuat pada setiap waktu yang disebutkan di atas.

(d) Tuan empunya badan mesti buat untuk diri sendiri dan dalam keadaan suci daripada hadas.

(e) Untuk anak kecil/bayi atau yang hilang ingatan, paling baik kalau dibuat oleh ibunya sendiri untuk mereka.

Ulang rawatan hingga sembuh dari disihir dan jangan berputus asa dengan Allah. InsyaAllah berdoa dan berikhtiarlah agar mendapat kesembuhan. Semoga bermanfaat.

You might also like
4 Comments
 1. […] Pernah dengar tak orang tua-tua ada pesan memang elok untuk kita bela ikan puyu kat rumah, katanya ikan ini dapat menghalau hantu atau makhluk halus. […]

 2. […] di dapati ada tanda-tanda penyakit ain seperti di atas, segeralah mencari penawarnya melalui cara perubatan Islam. Jangan terus dibiarkan tanpa sebarang rawatan […]

 3. […] BACA JUGA: Rawatan Untuk Sakit Kerana Hasad Dengki, Disihir Atau Gangguan Jin. Dato’ Dr. Fatma El-Zahraa Kong… […]

 4. […] BACA JUGA :: Rawatan Untuk Sakit Kerana Hasad Dengki, Disihir Atau Gangguan Jin. Dato’ Dr. Fatma El-Zahraa Kong… […]

Leave A Reply
Amaran:
Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Your email address will not be published.