Home All Pengetahuan Am Rahsia 4 Urutan Ruas Jari Yang Boleh Hilangkan Rasa Sakit Dengan Teknik...

Rahsia 4 Urutan Ruas Jari Yang Boleh Hilangkan Rasa Sakit Dengan Teknik Ni

4529
0

Rahsia 4 Urutan Ruas Jari Yang Boleh Hilangkan Rasa Sakit Dengan Teknik Ni | Teknik urutan merupakan salah satu kaedah alternatif untuk melancarkan aliran darah didalam salur darah bagi melegakan kesakitan.

Segelintir tukang urut percaya bahawa terdapat beberapa penyakit yang boleh diatasi dengan kaedah urut mudah yang boleh dilakukan sendiri dari rumah.

Teknik urutan yang boleh dilakukan sendiri itu biasanya apabila kita berasa sakit di kepala dan lenguh-lenguh badan.

Urutan ini adalah sejenis seni yang telah digunakan sejak zaman dahulu lagi terutama bagi masyarakat Melayu dalam rawatan tradisional.

Namun pun begitu, teknik urutan ini memerlukan kepakaran kerana jika salah urut, boleh menyebabkan seseorang itu mengalami bengkak, lebam dan demam.

Perkongsian daripada Syed Alwi melalui laman Facebook miliknya ini berkongsi kaedah urutan ruas jari untuk merawat beberapa penyakit seperti pening, batuk, dan masalah berdengkur malam. Menarik kan?

Urutan Ruas Jari Membantu Kurangkan Kesakitan

Jom kita belajar satu persatu kaedah rawatan urutan melalui jari dengan betul supaya boleh diaplikasikan kepada diri sendiri. Semoga perkongsian ini bermanfaat.

Allah meletakkan pelbagai rahsia pada penciptaan ruas jari. Antaranya:

Posted by Syed Alwi on Tuesday, March 20, 2018

Yang Pertama:

Untuk meredakan pening atau sakit kepala, anda hanya perlu memicit semua ruas hujung jari, 10 saat setiap satu.urutan, cara urut jari, cara urut ruas jari, teknik urutan jari, teknik urutan ruas jari, cara mengurut jari

Nombor dua:

Kalau anda terbatuk-batuk, anda hanya perlu memicit jari hantu, sampai betul-betul hilang rasa batuk.urutan, cara urut jari, cara urut ruas jari, teknik urutan jari, teknik urutan ruas jari, cara mengurut jari

Yang ketiga:

Jika anda rasa tegang leher, picit sahaja keliling ruas ibu jari. Kaedah yang sama jika anda menghadapi masalah berdengkur waktu malam (yang keempat).urutan, cara urut jari, cara urut ruas jari, teknik urutan jari, teknik urutan ruas jari, cara mengurut jari

Yang keempat:

Jika anda terasa macam nak dapat serangan jantung, lekas-lekas picit jari kelingking dari atas ke bawah begini, picit kuat-kuat, insya Allah dengan cara itu sempat kita memanggil doktor untuk menyelamatkan anda dari menghidapi strok.urutan, cara urut jari, cara urut ruas jari, teknik urutan jari, teknik urutan ruas jari, cara mengurut jari

LEAVE A REPLY

Amaran:
Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Please enter your comment!
Please enter your name here