Home All Pengetahuan Am Punca Orang Jatuh Di Bilik Mandi Dan Terus Kena Stroke Didedahkan

Punca Orang Jatuh Di Bilik Mandi Dan Terus Kena Stroke Didedahkan

1019
1

Antara punca utama ramai orang jatuh di bilik mandi dan terus terkena stroke adalah kerana kesilapan cara mandi. Berikut merupakan cara mandi yang diajarkan oleh Rasulullah SAW:

  1. Bermula dari segayung siramkan di telapak kaki.
  2. Segayung di betis.
  3. Segayung di paha.
  4. Segayung di perut.
  5. Segayung di bahu.
  6. Berhentilah sejenak 5-10 saat.

stroke, bahaya jatuh dalam bilik air, jatuh terus stroke, tanda stroke,

Kita akan merasakan seperti wap/angin yang keluar dari ubun-ubun bahkan meremang, setelah itu lanjutkan dengan mandi seperti biasa.
Hikmahnya: Seperti pada gelas yang diisi air panas kemudian kita isi dengan air sejuk. Apa yang terjadi?

Gelas akan retak !!!

Jika tubuh kita …. apa yang retak?

Suhu tubuh kita cenderung panas dan air itu sejuk, maka yang terjadi jika kita mandi langsung menyiram pada badan atau kepala, angin yang harusnya keluar jadi terperangkap atau boleh membawa maut kerana pecahnya pembuluh darah.

Maka sebab itu kita sering menjumpai orang jatuh di bilik mandi tiba-tiba kena ‘stroke’. Boleh jadi kita sering masuk angin kerana cara mandi kita yang salah. Boleh jadi kita sering migrain kerana cara mandi yang salah. Cara mandi ini baik bagi semua peringkat umur terutama yang mempunyai sakit diabetes, darah tinggi, kolesterol dan kepala sebelah.

Inn shaa Allah..
**** Sila kongsi untuk manfaat bersama*****

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Amaran:
Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Please enter your comment!
Please enter your name here