Kalau Serius Nak Turunkan Berat Badan, Elak Ambil 6 Bahagian Ayam Ni - Petua Ibu

Kalau Serius Nak Turunkan Berat Badan, Elak Ambil 6 Bahagian Ayam Ni

Kalau Serius Nak Turunkan Berat Badan, Elak Ambil 6 Bahagian Ayam Ni | Berat badan semakin bertambah. Macam-macam cara digunakan untuk turunkan berat badan. Sampaikan langsung tak ambil nasi dan fokus pada makanan sihat. Menu untuk diet pula, ambil ayam atau lauk pauk sahaja.

Bercerita tentang ayam ini, semua orang memang suka makan ayam. Ada juga yang suka bahagian tertentu. Contohnya, bahagian yang banyak tulang atau ada juga suka bahagian isi. Malah, ada bahagian organ dalaman yang menjadi kegemaran.

Walau bagaimanapun, kena ingat! Bagi anda yang nak serius untuk berdiet dan turunkan berat badan, mesti awasi bahagian ayam tertentu. Bimbang nanti bukan semakin kurus tapi bertambah gemuk.

Dikatakan bahagian ayam yang terbaik untuk anda yang ingin berdiet dan boleh dimakan adalah bahagian dada. Ini kerana ia memberi protein yang tinggi dengan kalori dan lemak yang sangat rendah.

Jadi, kalau nak betul-betul diet dan turunkan berat badan, pastikan anda elak daripada mengambil 6 bahagian ayam ini. Antara perkongsian oleh Hisyamlois Health Consultant yang boleh dijadikan panduan bersama.

Nak Turunkan Berat Badan Elakkan 6 Bahagian Ini

Sesetengah bahagian ayam mempunyai kandungan lemak tepu yang tinggi dan perlu dielakkan terutamanya bagi mereka yang ingin turunkan berat badan.

Antara bahagian ayamnya ialah:

1. Paha ayam

2. Tongkeng


3. Kepak

4. Kaki

turunkan berat badan5. Kulit

turunkan berat badan6. Organ Dalaman

turunkan berat badanBoleh dikatakan inilah bahagian yang paling digemari. Jadi, mulai sekarang kalau nk pastikan berat badan turun, kurangkan atau langsung tidak mengambil bahagian ini

Moga ia memberi manfaat dan selamat berdiet.

Sumber: Hisyamlois Health Consultant

BACA JUGA:Bersihkan Ayam Kena BUANG Kantung Bulat Ni Barulah Tak Berbau Hanyir!

You might also like
1 Comment
  1. […] BACA JUGA : Kalau Serius Nak Turunkan Berat Badan, Elak Ambil 6 Bahagian Ayam Ni […]

Leave A Reply

Amaran:
Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Your email address will not be published.