Nak Bibir Pink Macam Baby, Gunakan 3 Bahan Ni Je!

Setiap wanita pasti berasa beruntung jika memiliki bibir berwarna merah-kemerahan semulajadi. Tanpa perlu mencalit lipstik sekali pun, seulas bibir tampak begitu cantik dan menggoda. Ini sekali gus menjadikan senyuman anda lebih memikat dan manis dipandang.

Pun begitu, pelbagai faktor telah menyebabkan bibir seorang wanita boleh menjadi gelap dan lebam. Misalnya kesan daripada kerap memakai lipstik, kurang minum air, terdedah dengan cahaya matahari dan pelbagai sebab lainnya.

Bagi mengembalikan semula rona bibir sihat semulajadi, ada baiknya anda usahakan dengan menggunakan scrub bibir yang boleh dihasilkan sendiri. Ini sebagaimana yang dikongsikan oleh Puan Fahaniza di dalam akaun facebooknya. Jom semak!


“Bibir dah kusam kan,ye la segala mak nenek lipstik kita dah letak ni.Kadang jadi gelap nampak lesu je bibir tu.

Tambah pulak sekarang musim panas,kurang minum air.Dah jadi kuping kering bibir tu.Kesian bibir jangan pulak pegi kopek.Kang bertambah luka nanti.

Meh Kak Niza ajar buat lips scrub.Mudah sangan guna 3 bahan je.”Fahaniza

Lips Scrub

Bahan-bahan:
1 sudu gula, 1 sudu serbuk kayu manis & 1 sudu minyak zaitun

petua bibir cantik, bibir cantik, cara cantikkan bibir, cara merahkan bibir, petua merahkan bibir, petua cantikkan bibir,

*Kalau tak da olive oil boleh gantikan dengan madu tak pun minyak kelapa dara.

Cara penyediaan:

  1. Kacau rata semua bahan.

petua bibir cantik, bibir cantik, cara cantikkan bibir, cara merahkan bibir, petua merahkan bibir, petua cantikkan bibir,

petua bibir cantik, bibir cantik, cara cantikkan bibir, cara merahkan bibir, petua merahkan bibir, petua cantikkan bibir,

2. Dah siap masuk je bekas yang comel.Yang mudah korang nak guna selalu.Tupperware kecik-kecik pun boleh jek.

Ini pula rakaman video special daripada Puan Fahaniza untuk anda.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. TQ

Komen Anda...

Add Comment