Muka Banyak Jeragat Degil Walau Dah Cuba Pelbagai Produk? Boleh Cuba DIY Toner Air Mawar

Baik berkulit gelap mahupun cerah, masalah jeragat tetap menjadi dilema kaum wanita. Terpaksalah guna macam-macam krim nak menutup cela noda tu atau menghilangkannya.

Bagi berkulit cerah memang jeragat ini lebih nampak jelas terpaksa tepek make up tebal sikit, tetapi itu hanya menutup noda di muka sementara waktu sahaja. Sampai bila nak menyembunyikan jeragat ni?

Lagi frust bila, puaslah cuba macam-macam, jeragat degil tetap tak nak hilang. Duit dah habis banyak ni. Lebih malang lagi kalau produk yang dipakai tu ada kesan sampingan yang memburukkan lagi wajah anda. Rupa-rupanya ada cara alami yang anda boleh cuba sebagai ikhtiar untuk mengurangkan jeragat di wajah.

Ini yang dikongsikan Nur Arimi Suhada Bakar, Founder Pure Beauty, Green Tea Organic Soap. Panduan bergambar dan video ini diharapkan dapat memudahkan untuk buat DIY Toner Air Mawar RM5 ini.

Akhirnya sis berkesempatan buat video. Air Mawar ini banyak manfaatnya. kalau hampa rajin, hampa boleh buat menggunakan bunga mawar segar.

Tapi cara penyediaannya agak lama. Kena tunggu beberapa jam untuk sejuk segar. Di sini sis share dekat hampa cara penyediaan menggunakan air mawar sedia ada.”petua hilangkan jeragat, petua jeragat, petua air mawar, cara hilangkan jeragat dengan air mawar, bersihkan muka dengan toner air mawar,cara buat toner air mawar

 

Cara Penyediaan

  • Suku cawan air Mineral
  • 3 sudu air mawar
  • Botol spray

Masukkan suku cawan air mineral dalam botol spray dan masukkan 3 sudu air mawar. Bolehlah spray terus ke muka.

Nota

  • Toner air mawar ini tak ada bahan pengawet jadi paling paling lama tahan seminggu saja.
  • Selepas seminggu refill semula dengan yang lain.
  • Makin kerap anda guna, makin kerap anda refill.

Manfaat Toner Air Mawar

  • Mengecutkan jerawat
  • Menaikkan seri muka
  • Merawat wajah sunburn
  • Mengecilkan pori muka
  • Merawat wajah dari dalam

Boleh digunakan sebagai setting spray(makeup)
Sesuai juga digunakan dirambut (bagi yang berhijab)
Ketika mengantuk / di pejabat bolehlah spraykan wajah dengan toner air mawar ini.petua hilangkan jeragat, petua jeragat, petua air mawar, cara hilangkan jeragat dengan air mawar, bersihkan muka dengan toner air mawar,cara buat toner air mawar

 

Kalau Nak Jadi, Syarat Ini Kena Ikut

  • Toner air mawar ni tak boleh dijemur di tengah panas, bagi mengelakkan bau dia menjadi masam.
  • Bahan organik tanpa bahan pengawet mudah rosak jadi anda boleh simpan suhu bilik .

Sumber/Foto : Facebook Nur Arimi Suhada Bakar

BACA JUGA: 9 Cara Semulajadi Hilangkan ‘Blackhead’ & ‘Whitehead’

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. TQ

Komen Anda...

Add Comment