10 Moisturiser Terbaik bawah RM60 Untuk Orang Malaysia Yang Mempunyai Kulit Kering

Kulit kita semuanya berbeza-beza. Ada yang kering, berminyak, sensitif dan yangcombination skin pun ada. Kalau korang jenis kulit kering, produk yang paling penting untuk pakai setiap masa ialah moisturiser.

Tanpa pelembap yang sesuai untuk jenis kulit korang, kulit boleh mengelupas dan tak sekata. So, kat sini admin nak recommend 10 moisturiser yang terbaik bawah RM60 untuk orang Malaysia yang mempunyai kulit kering.

1. Safi Krim Kecantikan Sari Pokok Lidah Buaya

Produk keluaran Safi ni memang sesuai untuk yang berkulit kering sebab mengandungi aloe vera yang memang baik untuk korang yang mempunyai kulit yang kering. Safi Krim Kecantikan Sari Pokok Lidah Buaya ni dapat melembutkan dan melicinkan kulit muka. So, korang tak payah risau lagi dengan masalah kulit kering dan mengelupas.

Harga: RM7.33/15g

2. Himalaya Nourishing Skin Cream

Produk dari Himalaya memang ternyata berkesan especially kalau kulit korang serasi dengan produk ni. Mengandungi campuran herba dan aloe vera, Himalaya Nourishing Skin Cream dapat menganjalkan kulit dan tak berminyak bila dipakai. Pelembap ni dapat berikan perlindungan pada kulit dari cuaca panas macam dekat Malaysia ni.

Harga: RM14.50/50g

3. Organic Aid Vitamin E Moisturizing Cream

Produk Organic Aid ni memang dibuat khas untuk orang yang ada kulit kering kerana bukan je melembapkan tapi dapat mengekalkan kulit supaya sihat dan berseri. Selalu kalau kulit korang kering, tambah pulak dengan cuaca yang panas terik, for sure macam sakit kan muka dan rasa tertarik. Produk ni boleh melegakan kesakitan tu, tak berminyak pun dan cepat serap.

Harga: RM19.30/28g

4. Innisfree Aloe Revital Soothing Gel

Daripada nama je kita dah tau yang produk ni memang sarat dengan aloe veraIn fact, dalam dia ada 93% aloe vera organik dari Jeju. Produk ni boleh legakan kulit muka especially kulit yang dah rosak disebabkan cuaca yang panas dan pancaran UV. Produk dari Innisfree ni pun akan provide intensive moisture pada kulit muka korang

Harga: RM36/300ml

5. L’Oreal Hydrafresh Genius Multi Active Essence Cream

Produk ni power untuk mengatasi masalah kulit kering sebab dia memang menjanjikan kelembapan kulit selama 24 jam. Dalam satu botol kecil ni je boleh hidratkan kulit dan penuh khasiat untuk make sure kulit korang smooth dan sekata. Bahan utama dalam moisturiser ni ialah air pergunungan Perancis, hyaluronic aciddan provitamin B5.

Harga: RM39.90/50ml

6. LaF Tea Tree BHA Med Secret Cream + Aquaporin

Produk LaF merupakan produk yang baru masuk di drugstore Malaysia. Walaupun baru tapi produk ni banyak dapat review yang memuaskan daripada pengguna. Sebenarnya ada tiga jenis Med Secret Cream. Tapi yang Aquoporin adalah power hydration untuk pastikan kulit korang lembap. Teksturnya pulak tak berminyak tapi berkrim, so bila pakai tak rasa berat muka.

Harga: RM41.29/50g

7. Cosmoderm Gentle Day Moisturiser 

Jenama lokal ni memang dikenali dan diminati ramai sebab dapat pastikan kulit muka sentiasa lembap. Kalau korang pakai ni, kulit korang akan selamat daripada pancaran matahari sebab ada SPF 25 PA+++. Produk ni mengandungi ekstrak aloe vera dan chamonile, gamat, dan co-enzyme yang merupakan antara bahan penting untuk mengatasi kulit kering.

Harga: Rm45/30ml

8. Watsons Water 360 Intensive Moisturising Facial Cream

Produk jenama Watsons ni mengandungi enam jenis mineral yang boleh mengatasi masalah kulit kering. ia juga menguatkan dan melindungi kulit muka korang dari cuaca yang panas dekat Malaysia ni. Selain dari kasi kulit lembap, moisturiser ni dapat menghalang kedutan di muka. Water 360 Intensive Moisturising Facial Cream ni tak berapa pekat dan cepat meresap dalam kulit.

Harga: RM47.90/45g

9. Cetaphil Moisturizing Cream

Cetraphil merupakan antara produk yang dapat review baik sekali sebab produk ni berkesan untuk digunakan bagi mendapatkan kulit yang sihat.  Cetaphil mosturizing cream ni memang sesuai sangat untuk korang yang ada kulit kering sebab produk ni memang dibuat untuk diletakkan pada kawasan kulit yang memerlukan intensive moisturizing. Yang bestnya, bukan je boleh pakai dekat muka, tapi boleh guna dekat badan jugak.

Harga: RM49.90/100g

10. Bio-Essence Aqua Moisturizing Gel

Pelembap jenama ni memang kaya dengan dua jenis hyaluronic acid yang terbaik dalam nak tambah dan kekalkan kelembapan kulit muka. Kiranya kulit korang akan jadi lembut dan lembap lepas pakai moisturiser keluaran Bio-Essence ni. Kalau korang nak tau memang ramai pengguna mengesyorkan produk ni sebab puas hati dengan hasilnya.

Harga: RM54.90/50g

Siapa kata kalau nak kulit cantik kena beli produk mahal-mahal je? Produk yang harga rendah pun boleh bagi kesan yang baik kepada kulit yang kering. Tapi of course lah semua pun bergantung kepada keserasian kulit dengan produk yang digunakan.

Setiap kulitkan berbeza-beza. Tapi apa-apapun, korang yang ada kulit kering boleh consider nak pakai moisturiser yang mana untuk dapatkan kulit lembap, sihat dan sekata.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. TQ

Komen Anda...

Add Comment