Home All Pengetahuan Am Minum Kopi Ais Mampu Elakkan Kembung Perut Di Waktu Pagi

Minum Kopi Ais Mampu Elakkan Kembung Perut Di Waktu Pagi

580
0

Berita baik untuk pesakit gastrik, mulai saat ini anda sudah boleh minum kopi pada waktu pagi.

Menurut seorang doktor pakar sakit dalaman Dr Annisa Maloveny, kopi ais sangat baik untuk pesakit gastrik, ia membantu mengurangkan sakit gastrik. Jadi tidak perlu risau untuk minum kopi lagi selepas ini.

Asid yang terkandung dalam kopi ais adalah lebih rendah jika hendak dibandingkan dengan kopi panas. Selain daripada itu penggunaan air panas semasa menyeduh kopi boleh melepaskan asid pekat yang terkandung dalam biji kopi.kopi ais, ais kopi, khasiat kopi, khasiat kopi ais, kebaikan kopi ais, pesakit gastrik digalakkan minum kopi ais

Sementara itu, ketulan ais pula akan mencairkan kepekatan kopi lantas membuatkan pesakit gastrik berasa selesa apabila meminumnya.

Doktor tersebut juga menyarankan agar pesakit gastrik megambil minuman kopi ais sejam atau dua jan selepas makan. Pastikan perut tidak kosong kerana ia akan menyebabkan pengeluaran asid dalam perut meningkat.

Jadi tiada apa yang perlu dibimbangkan lagi. Nikmati lah kopi ais anda.

LEAVE A REPLY

Amaran:
Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Please enter your comment!
Please enter your name here