Wanita Ni Amal Jus Celery Untuk Mantap Luar Dalam!

Mesti ramai yang suka minum jus sebab rasanya yang enak dan menyelerakan. Selain itu terdapat banyak khasiat yang tersembunyi disebalik kesedapan jus-jus itu untuk kecantikan dan kesihatan.

Ini sebagai mana pengalaman Puan Suhana yang mula mengamalkan minum jus sebagai usaha memastikan dirinya cantik di hari persandingan.  Ikuti perkongsiannya.

Inilah jus kegilaan kak Hana sebelum naik atas pelamin. Ketika itu, risau sangat jerawat naik, kulit kusam, badan pun berisi dari biasa. Kemudian apa kak Hana buat,  kak Hana mulai research dan tingkatkan pembacaan berkenaan kebaikan daun celery atau ada yang sebut batang sederi.

jus caderi, jus saleri, jus celery, just mantap luar dalam, jus masalah dalaman, jus masalah luaran

Banyak rupanya manfaat dia. Kak Hana blender daun celery itu sekali dengan epal hijau, rasanya masam dan sedap, me personally suka sangat. Blend then simpan dalam peti ais. Buat setiap 2 hari dalam jar besar. Juicy dan fresh!

Masa : Minum waktu pagi dan malam.

Apa yang kak Hana rasa radang jerawat ketika itu, makin surut, kulit badan lebih lembut, badan lebih ringan. Baju pegantin tak ketat, tak perlu tahan napas 3-10 round bila photographer shoot gambar.

Begitulah episod sebelum melangkah ke alam perkahwinan kak Hana lebih rajin menyediakan sendiri, now selepas bersalin ni, kak hana lebih suka amalkan jus kecur air. Kak Hana amalkan untuk lebih fokus masalah keremajaan dalaman wanita.

 

Ekstra Info Manfaat Celery

  1. Sebatang celery mempunyai 10 kalori jadi sangat elok untuk orang yang nak berdiet.

2. Jangan tak tau, celery ini sedap untuk buat kudapan, berair sahaja rasa tekak.

3. Siapa yang ada masalah sembelit, susah sangat nak hadam, Kak Hana advice amalkan  sayur ini sebab ada kandungan air  dan fiber yang agak tinggi elok sangatlah tu. Korang boleh je buat salad, sup atau jus.

4. Dalam celery ni ada garam/sodium yang diperlukan oleh tubuh badan, tapi bukanlah bermakna dia sama dengan table salt tau, garam dalam celery bersifat natural.

5. Tahukah anda Vitamin A dalam celery ini baik untuk kesihatan mata, ia lindungi mata dari semakin merosot fungsinya akibat umur yang semakin meningkat.

Mengikut kajian:  Amalan makan 2 batang celery setiap hari dapat singkirkan kolestrol jahat dan dapat turunkan tekanan darah sekiranya di makan mentah begitu sahaja.

sumber : Suhana Kamal Admi

BACA JUGA: Gunakan 3 Bahan Ini Sembuhkan Gout Dalam 30 Hari

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. TQ

Komen Anda...

Add Comment