Inilah Produk Drugstore Yang Selamat Untuk Kulit Dan Boleh Dibeli Dari Watsons

Sekarang ini, semakin banyak produk kecantikan yang tidak berdaftar memasuki pasaran tempaatan. Meskipun bertaraf OEM, terdapat ramai pengguna yang termakan umpan pemasaran yang telah disusun atur dengan terperinci oleh founder-founder produk racun ini.

Rata-rata pengguna terpedaya setelah melihat kecantikan yang dimiliki oleh para founder ini yang mengakui menggunakan produk-produk yang dijual oleh mereka itu sendiri.

Bagi pengguna yang educated, mereka lebih gemar untuk menggunakkan produk-produk yang selamat dan berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia. Sebenarnya tidak susah pun untuk mencari produk-produk ini. Terjah je mana-mana Watsons ataupun farmasi berdekatan dengan rumah anda. Inshaallah ada.

produk drugstore, brand drugstore, produk kecantikan selamat, produk untuk wajah, produk di watson, produk kecantikan di watson, produk kecantikan di drugstore

Mata panda? Lebam macam kena tumbuk je kan? Okay nah cari produk ni. Tak mahal bawah rm25 if tak silap. Lupa. Tapi jika ada masalah eyebag tu boleh la pakai yang ni. Serius memang ok. Sejuk je mata.

produk drugstore, brand drugstore, produk kecantikan selamat, produk untuk wajah, produk di watson, produk kecantikan di watson, produk kecantikan di drugstore

Sape je kan suka tengok hidung tu ada blackhead.

Nampak kotor sgt. Nah cuba pore pack ni. Guardian pun ada pore pack ni.

Cara pakai dia, WAJIB BASAHKAN HIDUNG DULU. Pastu tempek je benda alah ni. Biarkan sampai pelekat tu dah mengeras then cabut je. InsyaAllah mencanak2 blackhead keluar melekat kat pore pack tu.

Harga tentu lah lain2. Dulu saya pakai biore tu. Tapi sekarng pakai guardian punya sebabnya guardian masa tu sale, RM6 je untuk 10 sekeping kalay tak silap. Biore punya dalam RM13 camtu. Selamat mencuba.

 

 

produk drugstore, brand drugstore, produk kecantikan selamat, produk untuk wajah, produk di watson, produk kecantikan di watson, produk kecantikan di drugstore

produk drugstore, brand drugstore, produk kecantikan selamat, produk untuk wajah, produk di watson, produk kecantikan di watson, produk kecantikan di drugstore

produk drugstore, brand drugstore, produk kecantikan selamat, produk untuk wajah, produk di watson, produk kecantikan di watson, produk kecantikan di drugstore

Ini pulak sunblock jugak, dan yang ni untuk normal skin. Pun sama, boleh pakai kat badan dan muka. Jadi jangan malas2 sapu ye kalau nak keluar tu  ? pun sama harga bawah RM40 je.

produk drugstore, brand drugstore, produk kecantikan selamat, produk untuk wajah, produk di watson, produk kecantikan di watson, produk kecantikan di drugstore

Haa yang ni serum. Serum untuk mencerah dari NANO White. If akak ada jeragat ke parut ke boleh la cuba yang ni. Jika tak silap harga dia bawah RM70. Bleh survey ya nanti.

produk drugstore, brand drugstore, produk kecantikan selamat, produk untuk wajah, produk di watson, produk kecantikan di watson, produk kecantikan di drugstore

Yang ni PALING BEST !! Lotion untuk skin kering. Memang dalam masa 4 hari skin akan lembap gila2 wehh. Tak tipuuu.

Bau dia takda la wangi, macam ubat2 sikit tapi takda la busuk pun. Tapi serius jika kulit kering pakai la. Dulu tangan saya kering, pakai benda ni alhamdulillah sampai sekarang okay dah. Harga bawah RM20.

produk drugstore, brand drugstore, produk kecantikan selamat, produk untuk wajah, produk di watson, produk kecantikan di watson, produk kecantikan di drugstore

Haa ni untuk akak2 make up tu kalau nak solat, beli benda ni buat lap make up tu. Simpan dalam beg. Kenapa saya suka brand simple ni? Sbb dia pnya no perfume, chemical. So good for skin !produk drugstore, brand drugstore, produk kecantikan selamat, produk untuk wajah, produk di watson, produk kecantikan di watson, produk kecantikan di drugstore

Haaa ni untuk yang ada jerawat. Apa ni? Saya panggil “ubat jerawat” hahaha. Nak tido malam, cuci muka bersih2 then sapu je nipis2 benda ni kat cik jerawat.

InsyaAllah mujarab. Brand cosmoderm ni. Harga bawah RM25. Cuba lah yang ada jerawat tu. Biasa kalau sapu dlm 2 3 hari dah kecut dah.

produk drugstore, brand drugstore, produk kecantikan selamat, produk untuk wajah, produk di watson, produk kecantikan di watson, produk kecantikan di drugstore

Ni pulak hair vitamin. Saya pakai yang kanan tu ha. Best. Tu harga kat situ. Memang rambut lembut sangat2 lepas pakai.

produk drugstore, brand drugstore, produk kecantikan selamat, produk untuk wajah, produk di watson, produk kecantikan di watson, produk kecantikan di drugstore

Loreal Elseve Extraordinary Oil. Yang ini best jugak, bau dia pehhh wangi gila okay. Yang ni pulak saya pakai kalau nak tido malam. Contohnya la kan, esok tu kalau rancang nak shampoo, malam ni saya pakai lepas tu tido. So macam dia merawat masa tido la haa.

produk drugstore, brand drugstore, produk kecantikan selamat, produk untuk wajah, produk di watson, produk kecantikan di watson, produk kecantikan di drugstore

Yang ni pulak clay mask. Yang cari clay mask tu boleh cuba yang ni. Ada tiga jenis. Illuminating, hydration and anti pores. Contohnya kalau skin oily, then ambik yang anti pores tu.

Kalau dry ambik hydration. Kalau nak glow2 ambik illuminating tu. Tu harga diskaun tau. Yang tak pernah cuba ber-clay mask ni patut cuba. Then nanti berterima kasih la kat saya sebab dia memang best  ?

produk drugstore, brand drugstore, produk kecantikan selamat, produk untuk wajah, produk di watson, produk kecantikan di watson, produk kecantikan di drugstore

Selain Cetaphil, yang oily n acne skin tu boleh cuba pakai yang ni. Ni pun okay untuk skin berjerawat dan berminyak. If cetaphil habis atau takda, ambik yang ni. Harga tak pasti.

produk drugstore, brand drugstore, produk kecantikan selamat, produk untuk wajah, produk di watson, produk kecantikan di watson, produk kecantikan di drugstore

Ni pulak kalau dry skin, boleh pakai hydrating lotion ni. Kalau oily jangan pakai. Tak sesuai. Makin berminyak nanti skin tu. Yang ni memang elok untuk orang yang dry skin tu.

produk drugstore, brand drugstore, produk kecantikan selamat, produk untuk wajah, produk di watson, produk kecantikan di watson, produk kecantikan di drugstore

Khas untuk akak2 abang2 oily skin. Beli la benda ni. Tak tipu memang hilang terus minyak kat muka. Dia jenis mcm kertas tapi lagi lembut dari kertas. Ambik then dab dab slow2 kat muka, lepastu sila lah terpesona tengok minyak muka masing2 tu  ? harga bawah RM15.

produk drugstore, brand drugstore, produk kecantikan selamat, produk untuk wajah, produk di watson, produk kecantikan di watson, produk kecantikan di drugstore

Selain scrub st ives, scrub ni pun not bad okay. If selalu habis st ives tu, boleh la cuba yang ni. Siap ada vitamin E lagi. Vit E tu elok utk halang skin dari berkedut. Harga tak sure. Bawah RM25 rasanya.

Lepas baca artikel ni, jangan lupa singgah drugstore yang berhampiran. Pilih produk yang selamat dan jangan terlalu taksub untuk cantik dengan cepat ye.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. TQ

Komen Anda...

Add Comment