Home All Petua DIY DIY Sangkar Kucing Guna PVC Bajet Murah Ikut Saiz, Confirm Tak Karat!

DIY Sangkar Kucing Guna PVC Bajet Murah Ikut Saiz, Confirm Tak Karat!

sangkar kucing

Bagi yang pelihara kucing, sangkar ini wajib ada. Di pasaran harganya boleh cecah RM300 untuk yang tiga tingkat.

Tapi kalau bajet tak cukup boleh guna idea ini. Pakai paip PVC macam yang dilakukan oleh Jay Jusin Full.

Berbaloi sebab sangkar kucing besar dan tahan karat

2 hari bekerja keras siap jugak sangkar kucing DIY. Guna PVC saja supaya boleh tahan lama tak karat.

Selalu beli sangkar mahal kejap jer reput karat semua kena air. Buat diy senang, murah pun murah, besar pun besar.

Budget dalam RM130 tak sampai. Dapat besar ni. Lantai saya tak buat sebab senang nak cuci.

Barang yang diperlukan

sangkar kucing

  • Fitting T Rm 0.90 x 28 pcs = RM 25.20
  • fitting L Rm 0.50 x 14 pcs = Rm 7.00
  • Pvc pipe Rm 1.60 sebatang x24 pcs= Rm 38.40
  • Cable tie =Rm 7.00
  • Gergaji potong pvc =RM 1.80
  • Engsel pintu Rm 0.90 x 2 = Rm1.80
  • Jaring semeter rm9.20 x 5m = Rm 46

TOTAL = RM 120.20

Cara buat:

  1. Sambung kan PVC tapi sebelum tu kenalah ada idea macam mana bentuknya. Boleh rujuk sangkar yang ada di pasaran.

sangkar kucing

2. Dah siap rangka

sangkar kucing

3. Buat para untuk kucing tidur dan duduk

sangkar kucing

4. Pasang jaring bahagian luar

sangkar kucing

5. Jangan lupa buat pintu

sangkar kucing

Dah siap sangkar kucing yang confirm tak berkarat!

sangkar kucing

Sumber Jay Jusin Full

LEAVE A REPLY

Amaran:
Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Please enter your comment!
Please enter your name here