DIY Facemask Extender Untuk Wanita Bertudung, Tak Perlu Beli Sebab Senang Sangat Buatnya

DIY Facemask Extender Untuk Wanita Bertudung, Tak Perlu Beli Sebab Senang Sangat Buatnya | Sekarang ini antara perkara yang wajib kita pakai bila keluar rumah adalah facemask.

Tapi bagi wanita bertudung, kebanyakan facemask yang dijual di pasaran adalah jenis talinya selit di telinga yang menyukarkan kita mengenakannya.

Nak cari facemask tali ikat belakang memang susah. Salah satu alternatif boleh dibuat adalah ikat pakai reben atau tali cuma nampak tak cantik pulak.

BACA: Cara Yang Betul Bersihkan Topeng Muka Kain

Untuk memudahkan sekarang ada pula dijual facemask extender. Tapi kan sebenarnya boleh saja kita buat sendiri sebab nak membuatnya senang sangat.

Boleh ikut perkongsian dari Aida Azman .

Bahan yang diperlukan untuk buat facemask extender:

  • Kain/getah
  • Butang

facemask extenderCara membuat:

  • Potong kain getah ikut ukuran yang sesuai
  • Jahit butang di kedua hujung. Siap

facemask extender

facemask extenderMacam-macam stail boleh buat

facemask extender facemask extender facemask extenderTak perlulah guna riben atau tali untuk ikat bila kena guna mask jenis selit di telinga.

Sumber: Aida Azman

You might also like

Leave A Reply

Amaran:
Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Your email address will not be published.