Cuci Air Fryer Guna Cuka Je. Tak Perlu Sental, Segala Kerak Hilang & Nampak Berkilat, Cukup Mudah!

Cuci Air Fryer Guna Cuka Je. Tak Perlu Sental, Segala Kerak Hilang & Nampak Berkilat, Cukup Mudah! | Beberapa tahun ini kesedaran masyarakat tentang penyediaan makanan secara sihat agak meningkat. Malahan ramai juga memilih sama ada makanan yang disediakan untuk keluarga sama ada akan dikukus ataupun di panggang berbanding digoreng.

Kehadiran teknologi Air Fryer memang banyak membantu ibu-ibu yang ingin memastikan menu masakan mereka lebih sihat tetapi dalam masa yang sama masakan dapat disediakan dalam tempoh yang tidak terlalu lama.

Air Fryer cukup memudahkan urusan ibu-ibu di dapur. Bukan sekadar itu sahaja, malahan ia juga menjimatkan masa selain dapat mengurangkan penggunaan minyak.

BACA: Resipi Kek Strawberry Yogurt Kek Mahal Tapi Senang Buat, Guna Air Fryer Je

Tetapi selepas digunakan pasti kena cuci bersih-bersih bagi memastikan tiada lebihan masakan yang boleh menyebabkan barang elektrik ini cepat rosak dan keracunan kepada pengguna.
air fryerInilah masalah yang ibu-ibu hadapi apabila menggunakan Air Fryer di rumah. Terutama sekali selepas memanggang ikan atau ayam. Bahan masakan yang melekat menyukarkan ibu-ibu nak mencuci.

Jom baca perkongsian dari puan Huda Zainal cara cuci air fryer dengan mudah.

cuci air fryer

Benda paling azab nak cuci dekat dapur, bonda rasa cuci air fryer. Especially lepas panggang ayam. Aduh dia punya melekat tu memang susah nak tanggal.

kaussar banner 2

Lepas tengok youtuber Melissa Maker deep clean oven dia. Terus tercetus idea nak cuba dekat air fryer ni. Subhanallah, cuma dengan guna cuka. Seriously senang yang amat. Tak adalah istilah tangan sado nak menyental.

cuci air fryercuci air fryer Bonda guna cuka dan span cuci pinggan je dekat kerak-kerak wiring rack tu. Cepat je tertanggalnya.
cuci air fryer

banner nukids
You might also like
petua ibu webp

Koleksi Petua Ibu

Nak tips & ilmu premium

mengenai kehidupan seharian anda?

PERCUMA JERR.