Tiada Bil Fizikal Dihantar Ke Rumah, Check Bil Elektrik Secara Online Di Aplikasi & Laman Web TNB - Petua Ibu

Tiada Bil Fizikal Dihantar Ke Rumah, Check Bil Elektrik Secara Online Di Aplikasi & Laman Web TNB

Tiada Bil Fizikal Dihantar Ke Rumah, Check Bil Elektrik Secara Online Di Aplikasi & Laman Web TNB | Tenaga Nasional Berhad (TNB) telah pun mengumumkan di laman Facebook mereka, TNB Careline bahawa operasi bacaan meter dan penghantaran bil fizikal di premis akan dihentikan sementara waktu dari 20-31 Mac 2020 demi keselamatan korang dan warga kerja TNB.

Untuk pengetahuan korang, pelanggan yang menerima bil pada tarikh 20-31 Mac akan dikira secara anggaran berdasarkan penggunaan sebelumnya.

Sebagai contoh, sekiranya korang menerima bil elektrik bulan sebelumnya sebanyak RM100, bil terkini juga akan dianggarkan sebanyak RM100.[expander_maker id=”1″ more=”TERUSKAN MEMBACA” less=”ARTIKEL LAIN”]

Tiada Bil Fizikal Dihantar Ke Rumah, Check Bil Elektrik Secara Online Di Aplikasi & Laman Web TNB

Bil Elektrik Akan Diselaraskan Pada Bulan Seterusnya

Bil tersebut akan diselaraskan apabila pembaca meter mereka mengambil bacaan sebenar di premis pada bulan hadapan (bergantung kepada keadaan semasa).

Oleh yang demikian, bil fizikal bagi tarikh-tarikh tersebut tidak akan diserahkan ke rumah korang. Salinan bil terkini boleh didapati melalui portal myTNB di www.mytnb.com.my atau aplikasi myTNB yang boleh dimuat turun dari Google Play Store atau App Store.
Tiada Bil Fizikal Dihantar Ke Rumah, Check Bil Elektrik Secara Online Di Aplikasi & Laman Web TNB

Jika korang mempunyai sebarang pertanyaan mengenai Bil Elektrik, boleh hubungi mereka di talian 1-300-88-5454 atau email kepada [email protected] [/expander_maker]

You might also like
1 Comment
  1. […] BACA: Tiada Bil Fizikal Dihantar Ke Rumah, Check Bil Elektrik Secara Online Di Aplikasi & Laman Web TN… […]

Leave A Reply

Amaran:
Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Your email address will not be published.