Petua Kenderaan

Home All Petua Kenderaan Page 3

Elakkan 5 Perkara Berikut Sebelum Gear Anda Rosak

BAGI sesetengah orang, memandu memang susah pada awalnya, tetapi menjadi semakin mudah apabila semakin kerap memandu. Bagaimanapun, ramai pemandu tidak sedar mereka sedang terbiasa...

Ketika Tarik Hand Brake, Perlu Tekan Punat Atau Tidak?

Setelah anda selesai membetulkan kereta di petak parking, dan meletakkannya pada gear parking atau natural, perkara terakhir yang perlu dibuat adalah menarik hand brake.Disini...

Cara Servis Sendiri Penghawa Dingin Kereta Yang Kurang Sejuk

AIRCOND KERETA ANDA TAK SEJUK?JANGAN TERBURU-BURU HANTAR BENGKEL. INI CARA MUDAH SERVISNYA SENDIRI (MOHON KONGSIKAN)Musim-musim panas ni kalau aircond kereta buat hal kejap sejuk...

Tanda-Tanda Awal Gearbox Kereta Anda Rosak

Gearbox? Kalau tanya para wanita pasti ada yang ternganga mulut. Bukan tak nak ambil tahu bab kereta. Tapi, ia sangat rumit dan bukan mudah...

Tip Untuk Elak Kereta Bahang Walaupun Dibiar Parking Waktu Panas Terik..

Pernah tak bila pergi kerja, parking kereta dekat tempat tak berbumbung dan waktu lunch hour je nak guna kereta pergi makan, buka-buka je "Wow!...

Waspada Inilah 10 Barang Yang Dilarang Simpan Dalam Kereta. Jangan Ambil Mudah!

Ada sesetengah pemilik kereta suka buat kereta ni macam rumah, kalau boleh peti ais pun nak di sumbat masuk dalam kereta. Meskipun kita memiliki...