Lelaki Ini Kongsi Cara Mudah Cas Semula Bateri Kereta & Jumpstart Tanpa Bantuan Kereta Lain - Petua Ibu

Lelaki Ini Kongsi Cara Mudah Cas Semula Bateri Kereta & Jumpstart Tanpa Bantuan Kereta Lain

Bateri kereta adalah komponen yang paling penting. Walaupun minyak kereta anda penuh setangki tapi kalau bateri kereta dah kong atau flat, ia tetap tak boleh bergerak.

Selalunya kalau bateri kereta kong atau flat, kita pasang kabel jumpstart dengan kereta lain. Tapi bagaimana kalau ketika kejadian itu tiada kereta lain?

Tak perlu panik kerana ada cara lain yang boleh anda gunakan untuk menghidupkan bateri kereta yang kong atau flat itu menggunakan battery charger portable. Cara mudah ini telah dikongsikan Salehudin Hawari di laman Facebooknya.[expander_maker id=”1″ more=”TERUSKAN MEMBACA” less=”ARTIKEL LAIN”]

Cas Semula Bateri Kereta Guna battery charger portable

Tetiba nak start kereta, bateri flat zero%…Kes semalam kelam kabut tak tutup pintu kereta rapat2, lampu dalam keta ngan bonet keta menyala sampai abis bateri…

Penyelesaiannya:

Tarik wayar extension panjang, pasang bateri charger 12V10A portable, terus charge kat bateri..takyah bukak bateri kat kereta tu, terus charge jer…

Lelaki Ini Kongsi Cara Mudah Cas Semula Bateri Kereta & Jumpstart Tanpa Bantuan Kereta Lain

Lelaki Ini Kongsi Cara Mudah Cas Semula Bateri Kereta & Jumpstart Tanpa Bantuan Kereta Lain

Lelaki Ini Kongsi Cara Mudah Cas Semula Bateri Kereta & Jumpstart Tanpa Bantuan Kereta Lain

BACA: 2 Teknik Mudah Elak Kereta Berkuap Masa Parking Di Tempat Panas!

Tunggu 10 minit (sap kok tang)…Pastu try start…In sha Allah keta leh dihidupkan dan masa bawak nanti bateri akan dicas semula oleh kereta tu sendiri…

Lelaki Ini Kongsi Cara Mudah Cas Semula Bateri Kereta & Jumpstart Tanpa Bantuan Kereta Lain

Untuk dapat pahala tolong orang, bawak bateri charger portable tu dengan wayar extension tu dalam bonet keta sentiasa. Mana nak tau ada orang kena benda yang sama kat parking memana, RNR ke…

Takyah la mintak kereta lain gostan, bukak dua bonet, letak jump wire susah-susah. Cara ni 10 minit jer (sap kok tang) leh dapat pahala besor…In sha Allah…[/expander_maker]

You might also like
3 Comments
  1. […] BACA: Lelaki Ini Kongsi Cara Mudah Cas Semula Bateri Kereta & JumpStart Tanpa Bantuan Kereta Lain […]

  2. […] BACA JUGA : Lelaki Ini Kongsi Cara Mudah Cas Semula Bateri Kereta & Jumpstart Tanpa Bantuan Kereta Lain […]

  3. […] BACA JUGA: Lelaki Ini Kongsi Cara Mudah Cas Semula Bateri Kereta & Jumpstart Tanpa Bantuan Kereta Lain […]

Leave A Reply

Amaran:
Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Your email address will not be published.