Terbukti Campuran Jus Tembikai Dengan Serbuk Ini Mampu Menjauhkan Anda Dari Masalah Sembelit

Terbukti Campuran Jus Tembikai Dengan Serbuk Ini Mampu Menjauhkan Anda Dari Masalah Sembelit | Anda suka minum jus tembikai? Pengambilan jus tembikai pada waktu pagi semasa perut dalam keadaan kosong terbukti membantu mendorong keluar racun dalam pundi kencing.

Walau bagaimanapun, khasiat yang lebih baik dapat anda perolehi jika anda ikut petua ini dengan masukkan secubit serbuk lada hitam serta garam pada jus tembikai.

Gabungan dari ketiga bahan itu membuatkan minuman kaya kalsium, magnesium, kalium, tembaga, seng, serta besi.

campuran jus tembikai[expander_maker id=”1″ more=”TERUSKAN MEMBACA” less=”ARTIKEL LAIN”]

Berikut adalah manfaat dari campuran jus tembikai yang di tambah dengan lada hitam:

1. Mengurangkan Berat Badan

Salah satu jus yang membantu menurunkan berat badan ialah jus tembikai. Menambah secubit serbuk lada hitam akan membantu menurunkan kalori lebih cepat.

2. Mengawal Kolesterol

Jika anda mempunyai kolesterol tinggi, pengambilan jus tembikai dengan tambahan lada hitam akan membantu badan meningkatkan kandungan cholesterol baik (HDL).

3. Menghindari Kanser

Tembikai mengandung antioksida yang dipanggil likopen. Antioksida ini bakal menolong menghancurkan beberapa sel kanser dalam kelenjar prostat.

4. Mengelak Serangan Jantung

Tembikai mempunyai kandungan asid folik yang cukup untuk badan. Asid folik membantu melancarkan pengaliran darah ke jantung hingga mengelak berlakunya masalah pada jantung.

5. Kurangkan Lebihan Cecair Dalam Badan

Tembikai merupakan salah satu diantara buah-buahan yang berbentuk diuretik yang menolong menyingkirkan cecair berlebihan pada badan. Jus ini begitu baik untuk wanita pada masa haid.

6. Mengatasi sembelit

Sembelit seringkali menyeksakan usus kita. Namun, gabungan campuran jus tembikai serta serbuk lada hitam boleh membantu melancarkan pencernaan.

Selain manfaat diatas, antioksida dalam jus tembikai boleh kurangkan pengumpulan racun dalam badan. Keadaan ini boleh kurangkan risiko diserang asma.

Jika anda suka dengan artikel manfaat campuran jus tembikai ini. Sila berikan sokongan dengan KONGSI bersama rakan anda supaya kami dapat terus berusaha menyediakan kandungan berkualiti buat tatapan komuniti semua. Ribuan Terima Kasih.[/expander_maker]

You might also like
1 Comment
  1. […] BACA: Terbukti Campuran Jus Tembikai Dengan Serbuk Ini Mampu Menjauhkan Anda Dari Masalah Sembelit […]

Leave A Reply

Amaran:
Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Your email address will not be published.