Booster Tenaga & Kecantikan Dengan Vitamin C Limau Kasturi

Khasiat limau kasturi bukan sahaja kaya dengan vitamin C malah, boleh meningkatkan tenaga dan mengekalkan kecantikan buat wanita. Lebih menarik amalan minum air limau kasturi ini mampu hilangkan kedut dan menjadikan wajah awet mudah serta singkir kolesterol jahat dalam tubuh. Mudah je nak buat air limau kasturi, jadikan amalan setiap hari dan rasai kebekesanannya.

Berikut antara perkongsian oleh Suhaili Baharudin sebagai rujukan;

Ini resepi simple tapi superpower untuk badan kita. Kalau kita baca dari wall FB DrRizal Abu Bakar, beliau selalu tegaskan tentang pemakanan dan cara hidup yang sihat akan membawa kepada kesihatan yang hebat.Kak Eli dah lama set see first beliau sebab sangat banyak yang kita boleh belajar tentang otak manusia, tidur yang cukup, pemakanan dan vitamin semulajadi.

Lifestyle.

Topik menarik yang sangat kena dengan jiwa. Bersikap positif dalam hidup maka tubuh akan menghasilkan zat kimia yang akan mengurangkan rasa cemas. Maka terhasillah konsentrasi dan kejayaan.

BACA JUGA: Inilah 7 Jenis Ubat Homemade Dari Limau Kasturi

Begitu.
Berceramah pula Kak Eli tiba-tiba.

Limau kasturi boleh jadi energy booster untuk badan kita. Dan beliau bagitahu cara mudah buat air limau kasturi. Setelah Kak Eli cuba selama seminggu, tadaa sungguh luar biasa kesannya pada tubuh.

Tak ada lagi rasa lemau, biasanya kalau tengahari mulalah rasa mengantuk dan rasa malas tapi sekarang Kak Eli dah berubah, buat kerja dengan bertenaga dan gembira.

Limau kasturi penuh dengan vitamin C, boleh menjadikan kita awet muda dan mengikis kolestrol jahat dalam badan.Yang paling penting boleh hilangkan kedut pada kulit.

Oi mestilah nak. Tipu kalau tak nak.

Jom tengok resepi air energy booster penghilang lesu dari Doktor Rizal (Kak Eli ubah suai sedikit resepi untuk lebih ummphh).

Balik dari kerja waktu petang terus boleh buat segelas. Badan yang lesu akan cergas semula.
Ayuh.

Bahan-Bahan:

Bahannya ialah cuma limau kasturi. Iya, cuma limau kasturi, sudahlah murah, mudah pula nak cari.

manfaat limau kasturi, petua limau kasturi, booster tenaga dengan limau kasturi, vitamin C limau kasturi, resepi limau kasturi

Cara Membuat:

1.Belah dan buang biji. Blend halus dengan kulit sekali bersama sedikit air kemudian tapis. Tak mahu tapis pun tak apa.

manfaat limau kasturi, petua limau kasturi, booster tenaga dengan limau kasturi, vitamin C limau kasturi, resepi limau kasturi

2.Nak lagi sedap, tambah sedikit madu asli. Tak ada pun tak apa. No problem.

manfaat limau kasturi, petua limau kasturi, booster tenaga dengan limau kasturi, vitamin C limau kasturi, resepi limau kasturi

3.Masukkan dalam bekas kiub (mold) kemudian simpan dalam peti ais bahagian beku.

manfaat limau kasturi, petua limau kasturi, booster tenaga dengan limau kasturi, vitamin C limau kasturi, resepi limau kasturi

Cara Penggunaan:

Setiap kali kita nak minum, cuma ambil satu kiub dari peti ais dan curah air panas. Pati limau kasturi ini walaupun dah ditapis masih banyak serat didalamnya. Sangat berkhasiat walaupun hanya satu kiub.

manfaat limau kasturi, petua limau kasturi, booster tenaga dengan limau kasturi, vitamin C limau kasturi, resepi limau kasturi

Setiap pagi sebelum subuh Kak Eli akan ambil satu kiub dan curah air panas kedalam cawan. Biarkan. Siap solat, air tadi dah sedikit suam jadi boleh terus minum. Jangan tambah gula ya.

manfaat limau kasturi, petua limau kasturi, booster tenaga dengan limau kasturi, vitamin C limau kasturi, resepi limau kasturi

Aroma kasturi yang memenuhi ruang akan menghidupkan rasa nyaman. Melayan hening subuh rasa sangat bahagia dan tenang.

Boleh ulang secawan lagi waktu tengahari atau malam. Wajib cuba dan kita akan rasa perbezaan pada tubuh. Rasa sangat segar dan energetik, kurang rasa sakit badan (maklumlah penuaan – menangis)

Bak kata doktor Rizal,
Sihat itu jihad.

Ayuh kita share dan buat.

Selamat Mencuba!

Sumber: Suhaili Baharudin

BACA JUGA: Hanya Letak Daun Kering, Dalam Masa 2 Minggu Pokok Limau Mula Keluarkan Putik!

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. TQ

Komen Anda...

Add Comment