Anak Kurang Selera Makan? Boleh Cuba Himalayan Bonnisan

Masalah yang sering melanda para ibu apabila anak kurang selera makan . Masaklah perlbagai jenis makanan yang kreatif untuk menarik minat dan selera makan , namun tak jua berkesan .

Ini membuatkan ramai ibu bapa susah hati melihat anak mereka agak kurus dan kurang berat badan. Yang lebih merisaukan lagi apabila berat badan anak tidak ideal kadang kala mereka lebih mudah diserang penyakit.

Menurut Puan Nisaa Ghazali, anaknya mengalami masalah yang sama seperti diatas dan selepas diperkenalkan dengan produk makanan tambahan ini, anaknya kerap makan dan kini berat badan anaknya bertambah sampai semua pakaiannya dah sempit.

Ikuti perkongsian beliau :

INGAT tak dulu saya pernah post masalah Ayden yang langsung tak nak makan (picky eater)? Dia hanya makan satu atau dua jenis makanan yang dia suka sahaja which is makanan yang tidak berkhasiat langsung.

Ada seorang rakan Facebook saya menyarankan agar saya cuba makanan tambahan ini untuk menaikkan selera makan budak. Seriously, memang berkesan!

Sebelum ini saya dah cuba macam-macam seperti Apetton, Qaliph, malah pernah pergi meminta air tawar di kampung. Tetapi kesemuanya tidak berkesan.

Tetapi untuk makanan tambahan Himalaya Bonnisan, ianya seperti magic! Ayden sekarang dah pandai minta makan. Dalam kereta minta nasi, ayam, ikan, KFC, McDonald apa semua. Bila sampai ke rumah nak susu, selepas susu nak biskut pula.

Baju-baju dia sekarang semua dah sendat. Saya sangat gembira! Bila tengok anak makan berselera, ya ampun, rasa macam menang nombor. Hahaha!

Jadi kepada ibu-ibu yang ada masalah anak tak nak makan atau memilih makanan, boleh cuba makanan tambahan Himalaya Bonnisan ini. InshaAllah ada perubahan. Cubalah, boleh beli di kedai farmasi dengan harga sekitar RM20.

Menurut laman Himalaya Healthcare Malaysia, makanan tambahan itu juga boleh dimakan oleh golongan dewasa, termasuk golongan remaja.

“Untuk orang dewasa, makan 20ml sebanyak tiga atau dua kali sehari.”

Bagi mereka yang berminat untuk mencuba Himalaya Bonnisan, boleh dapatkan di cawangan butik Himalaya yang terdekat atau di farmasi berhampiran kecuali Watson dan Guardian.

sumber : Nisaa Ghazali

You might also like
1 Comment
  1. […] post Anak Kurang Selera Makan? Boleh Cuba Himalayan Bonnisan appeared first on Petua […]

Leave A Reply

Amaran:
Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Your email address will not be published.