Amal Minum Healthy Green Smoothie Boleh Bantu Awet Muda & Turunkan Berat Badan. Ni Resipinya!

Amal Minum Healthy Green Smoothie Boleh Bantu Awet Muda & Turunkan Berat Badan. Ni Resipinya! | Kekal sihat, cantik dan awet muda pastinya Ia menjadi keinginan sesiapa pun dan ianya tidak mungkin dimiliki tanpa ada usaha untuk memeliharanya.

Oleh itu, kita perlu menjaga kesihatan dan kecantikan tubuh badan yang dimiliki dengan sebaik mungkin.

Praktikkan amalan minum air berkhasiat umpamanya mungkin boleh dijadikan salah satu usaha yang mudah.

Ini sebagaimana yang dikongsikan oleh Shida Razak berkenaan amalan minum air healthy smoothies, turut dikongsikan resipi penyediaannya untuk sesiapa yang ingin nencuba rasa.

Ini perkongsiannya tentang amalan minum healthy green smoothie

KC share antara resepi healthy smoothie kegemaran KC..ini antara smoothie kegemaran KC..healthy green smoothie campur chia seed. Rahsia kekal langsing dan sihat. Bantu dlm penurunan berat badan.

Resepi my healthy green smoothie:

(Boleh dpt 3 cawan)..tak habis simpan dlm freezer.

Blend well semua bahan di bawah

Healthy Green Smoothie

  • Bayam brazil (kc tanam sendiri tiada racun)
  • 1 Apple merah (x buang kulit/nak buang pun boleh)
  • 1 Orange/ 1 biji grapefruit( buang kulit )
  • Rolled oat 5 sudu besar.

Ekstra tip :
(Utk heavy duty blender..tak perlu rendam oat, bg yg bukan heavy duty blender..boleh buat cara ni..kisar kering dulu oat menggunakan blender kering..jadikan dia powder siap2 and simpan dalam balang..nak buat smoothie just cedok blend skali..so dia akan smooth je terus dlm smoothie)

Air sejuk 1 cawan (air agak2 ikut blender masing2..banyak air nanti tak hancur. Blender kc 1 cawan air)

Healthy Green Smoothie

Dah blend..masukkam chia seed yg telah di rendam seharian dlm peti dlm 2 sudu besar ke dalam cawan..tuangkan smoothie ke dlm cawan..dan enjoy ur smoothie for breakfast.

Khasiat healthy green smoothie kc ni bagus untuk :
Menjaga kesihatan jantung, turunkan bad kolestrol, baik utk mata, awet muda, vitamin k, bagus utk pencernaan, menurunkan berat badan, good for liver too sbb bantu remove toxin, meningkatkan sistem imuniti tubuh juga bantu lancarkan darah, memerangi cancer dan Lain2 khasiat ada lagi..tak tersebut.boleh google setiap mineral yg ada dlm smoothie ni.

Sumber : Shida Razak KC

You might also like

Leave A Reply

Amaran:
Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Your email address will not be published.