Maksud Tersirat Sebalik Ayat Seorang Wanita

 

Apabila sudah berumah tangga ramai pasangan mengalami masalah komunikasi disebabkan kerana salah faham. Ini berlaku kerana biasanya lelaki tidak faham double meaning ayat yang digunakan oleh wanita. Kadang kala perkara kecil boleh jadi gaduh besar bila lelaki tak bertindak seperti yang sepatutnya.

Disini kami ingin kongsikan maksud tersirat disebalik setiap ayat seorang wanita. Semoga ianya membantu anda memahami apa yang pasangan anda maksudkan.

Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

ayat wanita, ayat tersirat wanita, double meaning cakap wanita, double meaning, maksud tersirat

Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi…
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.

Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla…
Makna tersembunyi: Hish… I rasa macam minat sesangat kat you la… Rasa macam nak jadi awek you je.

Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban.Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.

Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.

P/s : hahaha, patutla wanita ni tak suka cakap terus terang..hahaha

BACA JUGA: Wahai Suami Jangan Main-Main Naluri Isteri

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. TQ

Komen Anda...

Add Comment